Our
philosophy
Στη ζωή πρέπει να δημιουργείς· να δημιουργείς μέσα από το φως, το νερό και το χώμα. Για το εστιατόριο Soil, το ταξίδι προς μια ολιστική γαστρονομική εμπειρία ξεκινά από τον ιδιωτικό κήπο του σεφ μας στο Αλεποχώρι. Το Soil αντικατοπτρίζει την αγνότητα των υλικών, την αγάπη για τη φύση και το ξεκίνημα για κάτι νέο και διαφορετικό και προσκαλεί τους επισκέπτες να βιώσουν μια αληθινά αυθεντική εμπειρία, από την πρώτη στιγμή που καλωσορίζονται στο όμορφο νεοκλασικό σπίτι του στο Παγκράτι. Με τη “farm-to-table” προσέγγιση, τα χειροποίητα κεραμικά σκεύη φτιαγμένα ειδικά για κάθε πιάτο και την εξαιρετική φιλοξενία, το Soil δημιουργεί μια γαστρονομική «χορογραφία», προσωπική για κάθε επισκέπτη, που εξυψώνει τις αισθήσεις μέσα από την απλότητα.
Our story
Our
philosophy
Στη ζωή πρέπει να δημιουργείς· να δημιουργείς μέσα από το φως, το νερό και το χώμα. Για το εστιατόριο Soil, το ταξίδι προς μια ολιστική γαστρονομική εμπειρία ξεκινά από τον ιδιωτικό κήπο του σεφ μας στο Αλεποχώρι. Το Soil αντικατοπτρίζει την αγνότητα των υλικών, την αγάπη για τη φύση και το ξεκίνημα για κάτι νέο και διαφορετικό και προσκαλεί τους επισκέπτες να βιώσουν μια αληθινά αυθεντική εμπειρία, από την πρώτη στιγμή που καλωσορίζονται στο όμορφο νεοκλασικό σπίτι του στο Παγκράτι. Με τη “farm-to-table” προσέγγιση, τα χειροποίητα κεραμικά σκεύη φτιαγμένα ειδικά για κάθε πιάτο και την εξαιρετική φιλοξενία, το Soil δημιουργεί μια γαστρονομική «χορογραφία», προσωπική για κάθε επισκέπτη, που εξυψώνει τις αισθήσεις μέσα από την απλότητα.
Our story
Our
philosophy
Στη ζωή πρέπει να δημιουργείς· να δημιουργείς μέσα από το φως, το νερό και το χώμα. Για το εστιατόριο Soil, το ταξίδι προς μια ολιστική γαστρονομική εμπειρία ξεκινά από τον ιδιωτικό κήπο του σεφ μας στο Αλεποχώρι. Το Soil αντικατοπτρίζει την αγνότητα των υλικών, την αγάπη για τη φύση και το ξεκίνημα για κάτι νέο και διαφορετικό και προσκαλεί τους επισκέπτες να βιώσουν μια αληθινά αυθεντική εμπειρία, από την πρώτη στιγμή που καλωσορίζονται στο όμορφο νεοκλασικό σπίτι του στο Παγκράτι. Με τη “farm-to-table” προσέγγιση, τα χειροποίητα κεραμικά σκεύη φτιαγμένα ειδικά για κάθε πιάτο και την εξαιρετική φιλοξενία, το Soil δημιουργεί μια γαστρονομική «χορογραφία», προσωπική για κάθε επισκέπτη, που εξυψώνει τις αισθήσεις μέσα από την απλότητα.
Our
garden
Από τα παιδικά του κιόλας χρόνια, ο σεφ Τάσος Μαντής έχτισε έναν ισχυρό δεσμό με τη φύση της Λέσβου, όντας συνεχώς δίπλα στον πατέρα του, ο οποίος του έμαθε πώς να φροντίζει τον κήπο τους. Αφού εργάστηκε σε εστιατόρια διεθνούς φήμης, επέστρεψε στην πατρίδα του και εντρύφησε στη βιώσιμη γαστρονομία και τη βοτανολογία, αναδεικνύοντας τον αστείρευτο πλούτο της ελληνικής γης. Τα τελευταία 10 χρόνια, ο Τάσος Μαντής φροντίζει τον δικό του κήπο στο Αλεποχώρι, μόλις μία ώρα μακριά από την Αθήνα, πάντα με τη βοήθεια του «μαστρο-Μπάμπη», του πατέρα του. Ο “κήπος του σεφ” αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της κουζίνας του Soil, χαρίζοντάς της σπάνια ελληνικά βότανα, βρώσιμα λουλούδια και φρέσκα λαχανικά καλλιεργημένα με τις αρχές βιωσιμότητας, που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός νέου μενού για κάθε εποχή. Η Alepochori Experience δημιουργήθηκε για να αναδείξει αυτήν τη φιλοσοφία που εμπνέεται από τη φύση και επικεντρώνεται στη βιωσιμότητα.
Our
garden
Από τα παιδικά του κιόλας χρόνια, ο σεφ Τάσος Μαντής έχτισε έναν ισχυρό δεσμό με τη φύση της Λέσβου, όντας συνεχώς δίπλα στον πατέρα του, ο οποίος του έμαθε πώς να φροντίζει τον κήπο τους. Αφού εργάστηκε σε εστιατόρια διεθνούς φήμης, επέστρεψε στην πατρίδα του και εντρύφησε στη βιώσιμη γαστρονομία και τη βοτανολογία, αναδεικνύοντας τον αστείρευτο πλούτο της ελληνικής γης. Τα τελευταία 10 χρόνια, ο Τάσος Μαντής φροντίζει τον δικό του κήπο στο Αλεποχώρι, μόλις μία ώρα μακριά από την Αθήνα, πάντα με τη βοήθεια του «μαστρο-Μπάμπη», του πατέρα του. Ο “κήπος του σεφ” αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της κουζίνας του Soil, χαρίζοντάς της σπάνια ελληνικά βότανα, βρώσιμα λουλούδια και φρέσκα λαχανικά καλλιεργημένα με τις αρχές βιωσιμότητας, που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός νέου μενού για κάθε εποχή. Η Alepochori Experience δημιουργήθηκε για να αναδείξει αυτήν τη φιλοσοφία που εμπνέεται από τη φύση και επικεντρώνεται στη βιωσιμότητα.
Our
garden
Από τα παιδικά του κιόλας χρόνια, ο σεφ Τάσος Μαντής έχτισε έναν ισχυρό δεσμό με τη φύση της Λέσβου, όντας συνεχώς δίπλα στον πατέρα του, ο οποίος του έμαθε πώς να φροντίζει τον κήπο τους. Αφού εργάστηκε σε εστιατόρια διεθνούς φήμης, επέστρεψε στην πατρίδα του και εντρύφησε στη βιώσιμη γαστρονομία και τη βοτανολογία, αναδεικνύοντας τον αστείρευτο πλούτο της ελληνικής γης. Τα τελευταία 10 χρόνια, ο Τάσος Μαντής φροντίζει τον δικό του κήπο στο Αλεποχώρι, μόλις μία ώρα μακριά από την Αθήνα, πάντα με τη βοήθεια του «μαστρο-Μπάμπη», του πατέρα του. Ο “κήπος του σεφ” αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της κουζίνας του Soil, χαρίζοντάς της σπάνια ελληνικά βότανα, βρώσιμα λουλούδια και φρέσκα λαχανικά καλλιεργημένα με τις αρχές βιωσιμότητας, που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός νέου μενού για κάθε εποχή. Η Alepochori Experience δημιουργήθηκε με σκοπό να αναδείξει αυτήν τη φιλοσοφία που αντλεί έμπνευση από τη φύση και επικεντρώνεται στη βιωσιμότητα.
Our
home
Το πανέμορφο, διώροφο νεοκλασικό κτήριο που κατασκευάστηκε το 1925 στο Παγκράτι, μοιάζει να δημιουργήθηκε εξαρχής με σκοπό να γίνει μία μέρα το σπίτι του Soil. Το εστιατόριο βρίσκεται ακριβώς πίσω από το Παναθηναϊκό Στάδιο, ένα από τα ιστορικότερα αξιοθέατα της Αθήνας και έδρα των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Με την είσοδό τους στο κτήριο, οι επισκέπτες ανακαλύπτουν ένα πολυτελές, μοντέρνο περιβάλλον εστίασης, με μοναδικά χαρακτηριστικά αθηναϊκού νεοκλασικισμού και έναν “μυστικό” κήπο, που ανοίγει τις πόρτες του τους καλοκαιρινούς μήνες. Τόσο ο εσωτερικός όσο και ο εξωτερικός χώρος ανακαινίστηκαν το 2021 ακολουθώντας τη γήινη φιλοσοφία του Soil. Τα ξύλινα πατώματα και τα πανύψηλα ταβάνια, χαρακτηριστικά των σπιτιών της παλιάς Αθήνας, συνδυάζονται εδώ αρμονικά με τη μοντέρνα και minimal διακόσμηση. Η ανοιχτή κουζίνα και το chef’s table στο ισόγειο συμπληρώνουν την εντυπωσιακή γευστική εμπειρία.
Our
home
Το πανέμορφο, διώροφο νεοκλασικό κτήριο που κατασκευάστηκε το 1925 στο Παγκράτι, μοιάζει να δημιουργήθηκε εξαρχής με σκοπό να γίνει μία μέρα το σπίτι του Soil. Το εστιατόριο βρίσκεται ακριβώς πίσω από το Παναθηναϊκό Στάδιο, ένα από τα ιστορικότερα αξιοθέατα της Αθήνας και έδρα των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Με την είσοδό τους στο κτήριο, οι επισκέπτες ανακαλύπτουν ένα πολυτελές, μοντέρνο περιβάλλον εστίασης, με μοναδικά χαρακτηριστικά αθηναϊκού νεοκλασικισμού και έναν “μυστικό” κήπο, που ανοίγει τις πόρτες του τους καλοκαιρινούς μήνες. Τόσο ο εσωτερικός όσο και ο εξωτερικός χώρος ανακαινίστηκαν το 2021 ακολουθώντας τη γήινη φιλοσοφία του Soil. Τα ξύλινα πατώματα και τα πανύψηλα ταβάνια, χαρακτηριστικά των σπιτιών της παλιάς Αθήνας, συνδυάζονται εδώ αρμονικά με τη μοντέρνα και minimal διακόσμηση. Η ανοιχτή κουζίνα και το chef’s table στο ισόγειο συμπληρώνουν την εντυπωσιακή γευστική εμπειρία.
Reservations
We look forward to welcoming you at our home at Soil. Please make a reservation online or call us at +30 210 75 13 505.